Bine ati venit la BITNET - CCSS
Exploram si furnizam aplicatii ale tehnologiilor emergente
 

Selectie de proiecte (neclasificate) cu participare BITNET

Proiecte contractate in derulare (2016)

TELEGAL (2015-2016): Angular Position Measurement of Galileo Satellite with Telescopes. Un proiect contractat cu ESA, coordonat de BITNET si avand ca subcontractor Observatorul Astronomic Cluj/Academia Romana Filiala Cluj. Scopul proiectului este de a compara pozitiile unghiulare ale satelitilor de navigatie Galileo masurate prin metode optice cu cele prezise de reteaua globala de radio ranging.

CHEIA ANTENNAS RETROFIT (2015-2016): Un proiect contractat cu ESA, coordonat de RARTEL/TELESPAZIO, avand ca subcontractor BITNET. Scopul proiectului este de a evalua posibilitatea de reconversie a parabolelor de 32 m diametru existente la Cheia intr-un radar pentru obiecte spatiale.

GENERIC DATA REDUCTION FRAMEWORK FOR SPACE SURVEILLANCE (2016-2017). Un proiect contractat cu ESA, coordonat de GMV Romania, avand ca subcontractori BITNET si Universitatea Tehnica Cluj-Napoca. Scopul proiectului este de a dezvolta software pentru aplicatii de supraveghere a obiectelor spatiale.

AMHEOS (2012-2016): Sistem de Observare a Orbitelor Terestre Medii si Inalte Bazat pe Stereoviziune. Realizarea si experimentarea unui instrument stereoscopic care va furniza informatii privind parametrii orbitali ai satelitilor si deseurilor spatiale aflate pe orbite MEO si HEO. Consortiul proiectului: Universitatea Tehnica din Cluj (conducator), BITNET si Observatorul Astronomic Cluj al Academiei Romane-Filiala Cluj. Co-finantat prin programul "Parteneriate in domenii prioritare" din cadrul PN2.

Alte proiecte contractate (selectie 2003-2015)

SSA for ROMANIA (2014-2015): Un proiect contractat cu ESA, coordonat de RARTEL/TELESPAZIO, avand ca subcontractor BITNET. Scopul proiectului este de a evalua capabilitatile Romaniei pentru participarea la programul SSA (constientizarea situatiei spatiale) al ESA. Cu focus pe SST (space surveillance and tracking).

Clusterul de proiecte "STRATEGIE" (2012-2015): BITNET ofera suport tehnic si stiintific Agentiei Spatiale Romane, alaturi de alte cca. 20 de institute, universitati si companii, pentru elaborarea strategiei nationale in domeniul spatial si participare la programele ESA. Finantat prin programul STAR (Tehnologie Spatiala si Cercetare Avansata).

RAMA (2012-2014): Monitor experimental de semnale radio slabe destinat analizei perturbatiilor ionosferice. Realizarea si experimentarea unui instrument pentru monitorizarea perturbatiilor induse de eruptiile solare in propagarea undelor radio prin straturile joase ale ionosferei. Consortiul proiectului: BITNET (conducator) si Universitatea Tehnica din Cluj. Co-finantat prin programul STAR (Tehnologie Spatiala si Cercetare Avansata).

LEOSCOP (2008-2011): Proiectul Stereoscop Experimental pentru Supravegherea Orbitelor Terestre Joase a vizat realizarea si experimentarea unui instrument care va furniza informatii privind parametrii orbitali ai satelitilor de joasa altitudine cit si ai altor obiecte spatiale luminoase (meteoriti, comete, rachete, etc). Alte aplicatii vizeaza astronomia stereoscopica. Consortiul proiectului: BITNET (conducator), Universitatea Tehnica din Cluj si Observatorul Astronomic Cluj al Academiei Romane-Filiala Cluj. Co-finantat prin programul "Parteneriate in domenii prioritare" din cadrul PN2.

MARCH - Multilink Architecture for Multiplay Services (2008-2011): Un proiect EUREKA CELTIC care a tintit dezvoltarea de modele de afaceri si solutii tehnice inovative in domeniul arhitecturilor de telecomunicatii destinate servicilor de tip "multiplay". Proiectul a urmarit convergenta serviciilor si retelelor broadband, broadcast si mobile cat si aplicatiile lor in mediu urban si rural. BITNET a fost partener in cadrul unui consortiu international condus de TELENOR (Norvegia).

COSMOS (2007-2009): Un proiect BITNET care a vizat realizarea unei platforme de comunicatii spatiale mobile in banda S pentru nano-sateliti LEO. Organizatie partenera: Universitatea Tehnica din Cluj. Co-finantat prin programul national INOVARE din cadrul PN2.

URSA (2007-2010): Un proiect care a vizat dezvoltarea in Romania a unei facilitati de supraveghere spatiala electro-optica si radio adinca. Consortiul proiectului: Universitatea Tehnica din Cluj (conducator), BITNET, Agentia Spatiala Romana si Observatorul Astronomic Cluj al Academiei Romane-Filiala Cluj. Co-finantat prin programul "Parteneriate in domenii prioritare" din cadrul PN2.

PLURIBUS (2007-2010): BITNET a contribuit in calitate de partener la proiectul Agentiei Spatiale Romane privind realizarea unui cluster co-orbital de nano-sateliti conectati in retea. Co-finantat prin programul "Parteneriate in domenii prioritare" din cadrul PN2.

DOG (2005-2006): Un proiect exploratoriu condus de BITNET vizind realizarea primei facilitati romanesti de supraveghere a satelitilor aflati la altitudini geostationare, pe aria de acoperire America de Nord la vest - China la Est. Co-finantat de programul national de cercetare SECURITATE.

SCSAT (2005-2006): BITNET a participat la studiul condus de ACTTM privind realizarea unui sistem de comunicatii prin satelit geostationar destinat institutiilor din domeniul aparare si securitate. Finantat prin programul national de cercetare SECURITATE.

HOTSAT (2005-2008): Un proiect condus de BITNET care a studiat realizarea si operarea unor hotspoturi satelitate destinate zonelor rurale. Aceasta tehnologie permite utilizatorilor sa acceseze servicii satelitare prin intermediul unui card Wi-Fi. Co-finantat prin programul CEEX.

GOLIAT (2005-2008): BITNET a participat la proiectul Agentiei Spatiale Romane privind realizarea si operarea primului nano-satelit romanesc. Contributia BITNET a constat in realizarea unei statii la sol. Co-finantat prin programul CEEX.

SCANSAT (2004-2006): Un proiect condus de BITNET care a vizat realizarea unui radio-telescop in banda Ku destinat detectarii de sateliti si analizarii emisiilor acestora pe teritoriul Romaniei. Co-finantat prin programul AEROSPATIAL.

PORTASAT (2003-2005): Un proiect BITNET care a explorat aplicatiile satelitilor de comunicatii in domeniul industriei constructiilor. Co-finantat prin intermediul programului AMTRANS.

TELSAT (2003-2005): Un proiect BITNET care a condus la realizarea unei facilitati experimentale pentru diseminarea via satelit de date meteo si climatice regionale. Co-finantat prin programul AEROSPATIAL.

STAR (2002-2004): Un proiect condus de BITNET care a vizat realizarea unei statii releu de monitorizare a mediului pe teritoriul Romaniei prin preluarea automata de date de joasa rezolutie de la sateliti apartinind Sistemului Nord American de Observare a Terrei. Co-finantat prin programul AEROSPATIAL.